Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Ile ilgili detaylı notlar

Yangının oluşabilmesi dâhilin ortamdaki huzurıcı maddelerin belli bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda ehliyetli oranda oksijen bulunması gerekmektedir.

İnsan Katkısızlığına Hüsran Vermeyen Gazlar: Gazlı sistemlerde kullanılan gazlar ekseriyetle in sağlığına ziyan vermeyen özelliklere sahiptir. Bu, ivedi vaziyet müdahalesi sırasında personelin emniyetliğini tedariklemek hesabına önemlidir.

İmalatçı ISO 9001 kalite belgeli, CE Belgeli ve  fiilaretli kol markalar en yarar hediye avantajı sunarken, bu belgelerin cihetı dizi sistem olarak UL Listeli, UL Listeli ve FM Onaylı, vDs Onaylı, LPBC Belgeli kadar düzen istek edilmesi durumunda ortalama %40-60 henüz okkalı maliyetler ile sistemin kurulumu katkısızlanabilir. Burada sertifikasyon arttıkça maliyet artmaktadır. Dizge icazetı istenmesi genel anlamda sigorta şirketlerinin düşük maliyetli primler muhtevain talep ettikleri özelliklerdir. çevresı ile tek gazın birim kg hediyeı yol maliyeti hiçbir başına yansıtmaz.

Panel alarm, suç ve uyarı bilgilerini kendisine demetlı kâin adresli ekipmanların durumlarını adres bazında ekipmanla haberleşerek, konvansiyonel cihazların durumlarını çektiği akım ve taşıdığı direnç kıymetini muayene ederek saptama fiyat.

Yangın Kavrama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, vürutmiş yangın kavrama ve izleme teknolojileriyle donatılmıştır.

Yanma olayının gerçekleşmesi muhtevain bu oranın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen nicelikının %16’nın altına inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye sima cirim. Oksijen rasyoının %14’ün altına düşmesi halinde yanma sonlanır.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin kötüdaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu öz evetğmurlama sistemi kurulması Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? zaruri alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Uygulandıkları mahallere muhatara vermedikleri esnek kullanım seçenekleri sundukları ve mahallerde bulunan donanımların kullanımlarının söndürme aksiyonleminin akabinde esenlayabildikleri derunin yaygın kullanma alanları bulunmaktadır.

şerif gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyar başüstüneğu, akarsu hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

Genel anlamda 500 pa tabnca mahalin dayanıklı evetğu arama edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek muhtevain ve olası bir dış yangında korunan zikıymet verilerin ve ekipmanların korunması dâhilin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, kötü geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Damarlı halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.

Tül mahale vahialdıktan sonrasında yahut yangın söndüğünden tehlikesiz olunduktan sonrasında yahut en az 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak pir havalandırılmalıdır. Daha sonra mahale girilmelidir.

Done Merkezleri: Veri merkezleri, duyarlı elektronik ekipmanların çok olarak bulunmuş olduğu ortamlardır. Gazlı yangın söndürme sistemleri, kez veya köpük kullanmaının sakıncalı başüstüneğu bu alanlarda hızlı ve hatırlı bir yangın müdahalesi katkısızlar. Elektronik cihazlara zarar vermeden yangını arama altına alabilirler.

Arı gazlı söndürme sistemleri duyarlı materyal ve ekipmanların bulunduğu odalarda ve alanlarda kullanılır.

Mukteza tül misilı mahalde en az 10 dk minimum konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun sinein mahalin sızdırmazlığının sağlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse dahi yeniden alevlenerek yangının devam etmesi lakırtı konusu evetğu derunin standartlarda 10 dk kavaraın mahalde hapsolması elzemdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *